Lyrics to track 4 and 5 on Nu!

445337

Today we got 2 new beautiful songs from Marie’s album. One of them is Längtan”. We had the info that Marie has written only one song for this album and we knew it was another one, but still, having the same title as an earlier song of hers made us think it might be a remake of “Längtan” (written by Marie Fredriksson and Lasse Lindbom) from Efter stormen album.  Now it turned out it’s a completely new song.

The other song for today is “Sista sommarens vals”. A real gem! This is the song written by Marie. The one that will also have a video clip. The whole waltz is so soft and the lyrics are so touching. I really hope to hear this one live next year.

 

 

 

Längtan Sista sommarens vals
(Mikael Bolyos) (Marie Fredriksson)
Har du någon vän, som längtar Jag ville så gärna skriva nåt vackert till dig
Har du någon vän, som längtar, som längtar efter Du var den som jag höll så kär
De vackraste orden var bara till dig
Stjärnorna i vinternatten I en tid som var enkel och ljus
Som fyller dig med minnen
Haven som kan ge dig vatten Du min älskade vän
Svalka dig Du var den som höll i min hand
När det blåste så kallt
Har du någon vän, som längtar Du var den som kände som jag
Har du någon vän, som längtar, som längtar efter Du var min vän, det bästa som fanns
Kärleken som ger dig vingar Minns du hur tiden
Tro och visar vägen Var svår och förändrade allt
Lyckan av att bara finnas till Minns du hur tiden gav oss kraft att se
En stund på jorden Du var den som alltid stod brevid mig
Vara fri, att längta Du var den, den bästa jag haft
Har du någon vän, som längtar Du min älskade vän
Har du någon vän, som längtar Du var den som höll i min hand
När det blåste så kallt
Du var den som kände som jag
Du var min vän, det bästa jag haft
Våren kom
Det kändes som
Allting blev nytt
Ljuset kom och allting slog ut
Sommarn kom
Det kändes som midsommartid
Vi dansade sista sommarens vals
Du min älskade vän
Du var den som höll i min hand
När det blåste så kallt
Du var den som kände som jag
Du var min vän, det bästa jag haft